0
User


Najlepszy opiekacz do kebaba

opiekacze do kebaba

 

Kebab to nie tylko smaczne, ale i szybkie do przygotowania jedzenie na wynos. Potrawa ta zyskała spore uznanie wśród konsumentów, dlatego też grono odbiorców jest równie duże. Jest ono dostępne w kilku wariantach, dzięki czemu każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Pragnąc jednak dobrze przygotować mięso do tego dania należy użyć wysokiej jakości urządzeń, a najważniejszym z nich jest opiekacz do kebaba. Przekonaj się o wysokiej renomie i zaletach produktów z GastroProdukt Professional!

  1. Co warto wiedzieć o opiekaczu do kebaba?
  2. Opiekacz do kebaba i jego rodzaje
  3. Jakie funkcje powinien posiadać opiekacz do kebaba?
  4. Szczegóły, o których warto pamiętać

 

 

opiekacze do kebaba

Co warto wiedzieć o opiekaczu do kebaba?

Kuchnia turecka już jakiś czas temu zagościła w polskim menu, a jej najpopularniejszą postacią jest mięso kebab. Pragnąc przygotować smaczne danie, zaplecze kuchenne musi być wyposażone w opiekacz do kebaba. Jest to sprawdzony i polecany produkt, zwłaszcza gdy sięgniemy po urządzenie marki GastroProdukt Professional. Opiekacz ten doskonale uzupełni każdy lokal, zajmujący się serwowaniem dań typu fast food oraz dań tureckich. Piec ten sprawdzi się także w niewielkich budkach, pizzeriach czy mobilnych restauracjach. Urządzenie do przygotowania mięsa kebab sprawdzi się w każdym lokalu gastronomicznym, gdzie gdzie będą przygotowywane z niego dania. Przekonaj się, co oferuje dzisiejszy rynek zaopatrujący branżę gastronomiczną. Poznaj najważniejsze funkcje oraz rodzaje opiekacza. Dzięki temu zakup tego urządzenia do przygotowania mięsa kebab będzie satysfakcjonujący, ale i sprawdzi się przez wiele lat.

Opiekacz do kebaba i jego rodzaje

Na rynku, jak i w ofercie GastroProdukt Professional można znaleźć dwa rodzaje opiekaczy do kebaba. Jest to opiekacz gazowy, jak i typu grill. Modele te różnią się między sobą rodzajem zasilania, jak i wspomnianym sposobem przygotowania mięsa. Uważa się, że najbardziej ekonomicznym produktem jest urządzenie z pojedynczym palnikiem zasilane gazowo. W tym przypadku dostępny jest szpikulec do mięsa, który można samodzielnie obracać. Natomiast opiekacz do kebaba posiadający dwa, trzy, cztery lub pięć palników obraca mięso automatycznie. Jest to możliwe dzięki zamontowaniu silnika na górze opiekacza, która zapewnia obrót szpikulca z mięsem w obie strony.

Opiekacze posiadają różną ilość palników, ale to niejedyna różnica widoczna pomiędzy modelami. Urządzenia te mogą być wyposażone w różnej długości szpikulce do mięsa. Należy podkreślić, im dłuższy szpikulec, tym więcej mięsa można na nim przyrządzić. Długość szpikulca może wynosić od 300 milimetrów do 890 milimetrów. Każdy opiekacz posiada wiele zalet, jak: regulacja szpikulca do mięsa, możliwość regulacji temperatury palnika, stalowa taca ociekowa, prędkość obrotowa wynosząca 1 obrót na minutę, a także szpikulec i osłonę wykonaną ze stali nierdzewnej.

Jakie funkcje powinien posiadać opiekacz do kebaba?

Rozważając zakup dobrego opiekacza do kebaba GastroProdukt Professional należy zwrócić uwagę na jego najważniejsze cechy, mianowicie: moc palników, liczbę palników, moc silnika elektrycznego, typ urządzenia oraz wagę i rozmiar mięsa, jakie można w nim umieścić. Warto zauważyć, że dobry i sprawdzony opiekacz do kebaba w lokalach specjalizujących się w kuchni tureckiej to jedno z najważniejszych urządzeń. Wybór wysokiej klasy urządzenia sprawi, że przygotowywane mięso będzie smaczne i we właściwy sposób przyrządzone.

Zatem jak dobrać maszynę do kebaba? Opiekacz posiadający jeden palnik sprawdzi się w trakcie przygotowywania mięsa o wadze nieprzekraczającej 10 kilogramów. Natomiast model posiadający już dwa palniki, doskonale nada się do upieczenia nawet 20 kilogramów mięsa. Urządzenie posiadające trzy palniki sprawdzą się w przypadku pieczenia mięsa, którego waga waha się w zakresie od 30 do 40 kilogramów. Opiekacze do kebaba wyróżniające się pięcioma palnikami, w zależności od modelu pozwalają na przygotowanie mięsa o wadze 70 - 100 kilogramów. Gwarancja wspomnianej wydajności uzależniona jest od konkretnego modelu, dlatego warto zapoznać się z jego pełną specyfikacją produktów GastroProdukt Professional.

Szczegóły, o których warto pamiętać

Opiekacz do kebaba to urządzenie elektryczne, które w każdym lokalu jest w ciągłym użyciu. Ze względu na swoją charakterystykę, produkt wykonany ze stali nierdzewnej rzadko się brudzi. Mimo to, powinien być regularnie myty. Prosta budowa oraz gładkie powierzchnie sprawiają, że umycie opiekacza niezajmuje zbyt dużo czasu. Jest jednocześnie bardzo proste. Przed przystąpieniem do prac, należy ostudzić urządzenie. Gdy opiekacz, a dokładnie szpikulec oraz płyta są wystudzone, można je oczyścić przy użyciu mokrej szmatki. Najlepiej sprawdzi się ciepła woda z delikatnym detergentem, który skutecznie usunie wszystkie zabrudzenia. Należy podkreślić, że budowa każdego opiekaczaGastroProdukt Professional uwzględnia łatwe czyszczenie. Jest to bardzo ważny atut, jaki ceni sobie każda osoba działająca w branży gastronomicznej.

undefined

Copyright © dodajogloszenia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Kontakt Regulamin